17.8.2012

School 1

Moi!

Oon tosi pahoillani kun en oo ehtiny ollenkaan kirjottaa. Kun nyt vasta sain mun oman koneen. Kaikki täällä on mennyt aika hyvin. Nyt on tullu arkikin vastaan. Koska nyt mun aika menee eniten koulun kanssa niin aattelin kertoo mun koulusta. Ja siis kerron vaan mun koulusta, että jokaisessa koulussa voi olla omat jutut ja osavaltioiden erot on tosi suuret. Halusin vaan sanoo tän.  Ja kirjoitan koulusta kahdessa osassa, koska mun täytyy kertoa  koko koulu systeemistä, koska se on niin erilainen.

Mun koulu alkaa 7.45 ja loppuu 14.45, joka on aika sama kun Suomessakin. Aamulla mulla on keraamiikkaa. Ja tunti alkaa ensin rehtorin kuulutuksella jossa hän sanoo , että  ollaan minuutti hiljaa jolloin voi rukoilla tai muistella menehtyneitä sotilaita yms. Sen jälkeen kansallislaulu alkaa soimaan j kaikki nousee seisomaan ja kääntää kasvonsa Amerikan lipun suuntaan (joka on jokaisessa luokassa) ja sen jälkeen sanotaan  sellanen puhe tai loru tai joku sellanen ja laitetaan käsi sydämelle. Tää tapahtuu siis joka päivä, mutta muuten tunnit on ihan tavallisia. Tunnit mulla kestää 50 min. ja välitunnit 5 min. Eli ehtii just ja just toiselle puolelle koulua.  Mun koulussa on vaan yksi kerros eli se on paljon kävelyä aina tuntin välillä.  Tässä koulussa on 2000 oppilasta eli senioreita 500, joka on suunnilleen saman verran kun mun koko lukiossa Suomessa Niin siis mä oonkin senior! Joka on musta tosi kiva, kun kaikki mun luokkalaiset on mun ikäsiä. Aluksi mulla oli suunnilleen kaikki tunnit 10thluokan kanssa, joka olis mulle oikee, jos jäisin tänne, mutta koska oon vaan vaihto-oppilas niin sain vaihdettua mun tunnit senior-tunneiksi. Kuitenkin mulle jäi 10 luokan historia, joka mun on vaan pakko käydä, kun tässä koulussa se on pakko olla. En tiedä miksi. Ja täällä lukujärjestys on joka päivä sama. Eli jokainen päivä menee samaa rataa joka päivä koko vuoden. Lukkarista kerron enemmän myöhemmin.

Täällä kouluissa on pukukoodi, joka on välillä vähän ärsyttävää, kun ei voi laittaa sitä mitä haluisi. Pukukoodi ei kuitenkaan tarkota koulupukua vaan, että on säännöt millaiset vaatteet pitää olla. Tytöt ei saa käyttää toppeja jollei hihat oo kolmen sormen levyset (jos on toppi niin täytyy olla villapaita jota ei saa ottaa pois), housut ja hame pitää ylettyä polviin asti. Ja jos näkyy paidasta läpi eli on harso kangasta täytyy käyttää toppia alla eli bandeu toppi ei käy. Ja jos ei noudata pukukoodia niin soitetaan vanhemille, että tuo toiset vaateet. Poikien vaatteista en oo täysin varma, mutta suunnilleen samat, paitsi shortsien ei tartte ylettyä polviin ja ei saa pitää partaa tai viiksiä, mutta näitäkin oon nähnyt niin en oo varma miten nää menee. Ja yleensä tytöt käyttää flipfloppeja koulussa, kun on niin kuuma. Ite käytän silti kangas tennareita, kun oon tottunut niihin.

Mun  koulu ei oo ollenkaan kaukana meijän talosta. Silti mennään sinne aina autolla, kun tällä ei todellakaan pysty kävelemään.  Näillä ei oo ollenkaan  jalkakäytäviä ja sitten on tää kuumuus. Jos kävelee tai pyöräilee koulun on koulussa ihan hikinen vaikka matka kestäiskin vaan 15 min. Näillä siis on aina tuuletukset  kaikkialla. Ja koulussa, joissain luokissa, tuuletukset on liianki tehokkaita, että pita ottaa villatakki mukaan, ettei tule kylmä.

Jatkoa seuraa myöhemmin...

2012_08_14
IMG_3982

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti