20.10.2012

With Arms Wide Open

Aion nyt kertoa lähtemisestä vaihto-oppilaaksi ilman järjestöä. Oon syntynyt amerikassa ja mulla on amerikan kansallisuus. Voin siis vaan mennä Amerikkaan ja olla niin kauan kuin haluan. Mun perhe asu Amerikassa kun synnyin ja meille on jäänyt ystäviä näiltä amerikan ajoilta. Mun host-perhe oli tosi läheinen silloin, kun asuttiin täällä jam un host- isä on niitä ensimmäisiä joka piti mua sylissä. Host-perhe on käyny suomessa pari kertaa koko perheenä ja host-isä itekseen useammin.

Viime Marraskuussa host-isä kävi meillä illallisella, kun oli vierailulla Suomessa ja äitini kysyi häneltä, että mitäs mieltä se ois, jos mä tulisin ens vuodeks sinne.  Ne on aina ollu sitä mieltä, että mina tai mun siskot ois tervettulleita niille vähän pidemmäksikin aikaa. Oltiin kuitenkin puhuttu äidin kanssa kuukaudesta, puolesta vuodesta, kesästä yms. Vuos tuntu liian paljolta pyytää. Mun host-isä sano heti, että tietenkin voin tulla. Vaikka mun host-isä on perheen pää se ei päätä kaikkia asioita yksin ja me soitettiikin heti mun host-äidille. Se sano , että oon more than welcome.  Host-perheeseeen kuuluu kuitenkin sisko ja veli ja lähetinkin facebookissa viestiä host-siskolle, että mitä mieltä se ois asiasta ja se oli ihan innoissaan.  Itse host-perhe ehdotti kokonaista vuotta.

Alettiin ettiä tietoa netistä, jos joku muu ois lähteny vaihtoon ilman järjestöä, mutta ei oikeestaan löytyny mitään. Siksi mä nyttenkin kirjotan tämän, jos jollain on samallainen mahdollisuus lähteä niin kuin mulla. Host-äiti hoiti tosi paljon mun asioita ja oon tosi kiitollinen siitä sille.

Host-äiti soitti samaan kouluun mitä sisko käy ja kysyi vaihto-oppilas mahdollisuuksista.Ja tässä sitten tuli se, ettei koulu halunnut vaihto-oppilaita, mutta koska oon amerikan kansalainen niin kaikki oli selvää. Tarvittiin vaan muutama koulutodistus, rokotus kortti ja tietyt rokotukset, syntymätodistus ja sosiaali tunnus. Myöhemmin tuli ilmi, että tarvittiin todistus huoltajuudesta ja tietenkin vakuutus.  Vakuutus hankittiin eurooppalainen-vakuutusyhtiöstä, sillä se on ainoa vakuutusyhtiö, joka antaa vakuutuksia koko vuodelle.

Tarvittiin Custody todistus eli huoltajuus todistus , joka saatiin notaarilta ja isäni teki sen englanninkielisen pohjan siihen netistä olevista malleista ja se maksoi pari kymppiä. Lentoliput ostettiin samalle päivälle, kuin host-perheen ja onnekseni mun paikka lentokoneessa oli ykden rivin takana mun perheestä ja sain vaihdettua sen yhden miehen kanssa niin pääsin istumaan mun siskon viereen.  Lento liput Amerikkaan on yllättävän kalliita ja me päädyttiin ostamaan meno ja paluu lippu samaan aikaan. Tässä oli vaan se, että paluu täytyy toteutua samana vuonna kuin menokin. Eli mun paluu ois joskus joulukuussa. Sen saa kuitenkin vaihdettua pientä maksua vastaan ja aiotaan vaihtaa se joulukuun lähestyessä sinne jonnekkin keväälle ja samalla mun vanhemmat voi ostaa omat lentoliput samalle päivälle ja lennolle, ne kun tulee tänne hakemaan mut!

Toivon, että tää postaus autto ees jotain. On vaikeeta kertoa näistä asioista, kun kaikissa osavaltioissa ja sitten vielä kouluissa on erillaiset toimenpiteet. Jos jäi mitään kysyttävää toivon, että kysytte ja kommentoitte, koska toivon, että pystyisin auttamaan ees jotain, sillä meijän piti ite ottaa kaikesta selvää.

2 kommenttia:

  1. Oon täs ajatellu et hakisin vaihtariks usa:han nii kysyisin vaa sitä et voiko sinne jäädä opiskeleen sinne että niinku valmistuis usa:ssa? Haluaisin kyllä collegenkin jenkeissä kaydä.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Jos oot tavllinen vaihtari niin ei voi, mutta jos sulla on amerikan kansalaisuus tai jompikumpi vanhemmistasi on töissä amerikassa niin sitten voit. Joudut kuitenkin luokan alemmalle niin kuin mäkin jouduin. Ja oon tehy nytvjoitan raduation testejä ja mun on mahdollista jäädä tänne ja valmistua ensi vuonna ja hakea collegeenkin.

    VastaaPoista